Palmemordet Palmemordet
Frågor, svar och ändlösa spekulationer
 
Vanliga frågor :: Sök :: Medlemslista :: Användargrupper :: Bli medlem
Profil :: Logga in för att läsa dina meddelanden :: Logga in


Vilka hade förhandsinformation?

 
Skapa nytt ämne   Svara på ämnet    Forumindex -> Palmemordet -diskussioner
Föregående ämne :: Nästa ämne  
Författare Meddelande
Lars-Erik SvahnRegistreringsdatum: 13 november 2011
Inlägg: 33

InläggPostat: 2011-11-20 16:57:38    Rubrik: Vilka hade förhandsinformation? Svara med citat

I slutet av 1986 förstod jag som så många andra att polisen inte sökte efter Olof Palmes mördare. En kvinna som ringt och tipsat polisen dagarna efter mordet om två mörkhåriga män och en lång ljushårig man som vid 23 tiden kvällen för mordet hade sprungit mot Tunnelgatan på motsatta sidan av kvarteret där biografen Grand låg, fick svaret att ljushåriga män inte var aktuella i utredningen. Enligt tidningarna hade många personer dagarna innan mordet uppfattat hot mot Olof Palme, och Lisbeth Palme hade själv tipsat polisen om obehagliga personer som uppehöll sig utanför deras bostad i Gamla Stan. Men inga ansvariga brydde sig om sådana informationer.

För mig verkar Säpo vara en värld av desinformation och lögner, men kanske den militära underrättelsetjänsten hade en mer seriös inställning till information, tänkte jag. I Peter Bratts bok ”IB och hotet mot vår säkerhet” finns namn på personer och företag vilka var inblandade i IB. Våren 1987 ringde jag och talade med inblandade som jag kunde få tag på. Jan Östberg förstod frågeställningen men sade sig ingenting veta. Ingvar Paues ville inte förstå någonting utan upprepade gång på gång ”det var ju så länge sedan”. Jag provade i stället med företag. Företaget Jordec Ekonomikonsult AB var enligt Peter Bratt en täckmantel för IB:s spioneri och enligt aktiebolagsregistret höll de till på Birger Jarlsgatan 6b, varför jag åkte dit för att spionera. På skylten utanför porten stod att Jordec var hyresgäst och underst på skylten stod:

CHANTAL-CHARON-VENERDI

vilket jag uppfattade som en kod. (Jag har intuition och jag tar min intuition på allvar). När jag stod och antecknade kom två män ut från porten. Den yngre av dem kände jag igen. Han var med i den högerextrema organisationen Demokratisk Allians: jag hade sett honom demonstrera för kriget i Vietnam. Han stannade framför mig och sa rakt ut: En spion! Den äldre mannen såg besvärad ut och tycktes skämmas för den andres beteende.

Enligt aktiebolagsregistret drevs företagen Chantal, Charon och Venerdi av samma personer. Venerdi bildades i januari 1984, Charon i december 1985 och Chantal i juni 1986. Enligt uppslagsboken var Charon det latinska namnet på Karon: färjkarlen som ror de avlidnas själar över floden Styx till dödsriket, enligt grekisk mytologi. Det var ju intressant. Venerdi lät italienskt och i en ordbok på biblioteket slog jag upp att venerdi betyder fredag på italienska. Död och fredag – Olof Palme mördades på en fredag! Men jag hittade inget budskap i Chantal. Alla tre orden borde ha en entydig dubbelmening, tyckte jag, för även hemliga budskap borde vara tydliga. Om nu de tre orden utgjorde ett hemligt manifest så måste det finnas en tydlig tolkning av Chantal.

I syfte att kommunicera med andra skrev jag en debattartikel till Aftonbladet där jag nämnde Chantal, Charon och Venerdi. Redaktionen svarade att materialet var intressant men att de inte ville publicera det. I augusti 1987 läste jag en artikel i Expressen om den franska skådespelerskan Chantal Nobel, från TV-serien ”Makten och rikedomen”. Hon hade skadats allvarligt i en bilolycka som skulle ha skett den 28 februari 1985, precis ett år innan mordet på Olof Palme. Det var ett märkligt sammanträffande och jag kontaktade därför polisens Palme-utredare. De tyckte också att det var intressant och bad att jag skulle höra av mig om jag kom på något mer.

Drygt tjugo år senare, i oktober 2011, kom jag på idén att kontrollera Expressens uppgifter om Chantal Nobel. Jag blev varken förvånad eller besviken över att uppgiften var felaktig (olyckan hade skett den 28 april 1985, inte den 28 februari) för trots allt tyckte jag inte att dubbelmeningen var tillräckligt tydlig. Nu började jag åter arbeta med ”Chantal”. På internet fanns ingenting intressant och plötsligt insåg jag att dubbelmeningen kunde finnas i själva ordet och dess bokstäver. Ordet innehåller både orden ”tal” och ”antal”. Om man sätter A=1, B=2 etc och summerar bokstävernas värden blir summan 59. Jag hade för mig att Olof Palme var 59 år när han mördades, och mycket riktigt, han hade just fyllt 59 år den 30 januari 1986. Sedan insåg jag att ”Ch” uttalas ”see age” på engelska. Nu började budskapet bli riktigt tydligt. Men Charon stavas också med ”Ch”. Och faktiskt, bokstavssumman för Charon är också 59! Detta var mer än en tillfällighet. Någon hade öppet manifesterat ett hemligt meddelande som innehöll förhandsinformation om mordet.

Referenser:
FIB/kulturfront http://fib.se/fib_1/IB/index2.html
IB och hotet mot vår säkerhet, Peter Bratt, Gidlund, Stockholm 1973
Aktiebolagsregistret https://snr4.bolagsverket.se/snrgate/startIn.do
_________________
http://iesho.blogspot.se
Till överst på sidan
Användarens profil Skicka personligt meddelande Besök användarens hemsida
Visa inlägg nyare än:   
Skapa nytt ämne   Svara på ämnet    Forumindex -> Palmemordet -diskussioner Alla tider är GMT + 1 timme (svensk normaltid)
Sida 1 av 1

 
Hoppa till:  
Du kan inte skapa nya inlägg i det här forumet
Du kan inte svara på inlägg i det här forumet
Du kan inte ändra dina inlägg i det här forumet
Du kan inte ta bort dina inlägg i det här forumet
Du kan inte rösta i det här forumet


Skapa forum | Supportforum | Användarvillkor | Integritetspolicy | Cookiehantering | Kontakta oss |

smartDark Style by Smartor
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
 
Sidan tog 0.05 sekunder att ladda.