Palmemordet Palmemordet
Frågor, svar och ändlösa spekulationer
 
Vanliga frågor :: Sök :: Medlemslista :: Användargrupper :: Bli medlem
Profil :: Logga in för att läsa dina meddelanden :: Logga in


Desinformation och desinformatörer kring Palmemordet
Gå till sida 1, 2, 3, 4, 5, 6  Nästa
 
Skapa nytt ämne   Det här ämnet är låst så du kan varken svara på eller ändra det.    Forumindex -> Palmemordet -diskussioner
Föregående ämne :: Nästa ämne  
Författare Meddelande
portnoy
Site Admin


Registreringsdatum: 23 oktober 2011
Inlägg: 316

InläggPostat: 2013-06-02 17:22:01    Rubrik: Desinformation och desinformatörer kring Palmemordet Svara med citat

Användaren Boboslacke har begärt detta topic.

Jag vill inte se några påhopp användare emellan, då ryker tråden direkt.


vh

Mod
_________________
Hemsida om Palmemordet: http://fbportnoy.webs.com/
Till överst på sidan
Användarens profil Skicka personligt meddelande Besök användarens hemsida
BoboslackeRegistreringsdatum: 30 maj 2013
Inlägg: 59

InläggPostat: 2013-06-04 08:29:15    Rubrik: Svara med citat

Jag tycker att det finns anledning att i dagens läge ta sig an ämnet vilka som desinformerat Palmeutredningen.

Det kan vara vittnen med konstiga eller omöjliga iakttagelser. T ex Skandiamannen och Fauzzi som flyttar sina iakttagelser med hjälp av poliser.

Det kan vara sådana som planerar spår hos polisen eller pressen. RAF spåret, PLO spåret var t ex två tidiga sådana men där fanns många fler sydafrikaspår osv... Kansk hör även CP spåret till dessa?!

Det kan vara sådana som angriper insatta personers teorier på ohederliga och osakliga sätt eller utsätter dem för sk smutsning dvs planterar uppenbart felaktig information i ett intressant spår för att få det att tappa trovärdighet.

Detta är en del som ofta sker dolt och anonymt. Hotmail, nätangrepp, förtal, manipulation av olika forum och försök att flöda forum med nonsens och personangrepp.

Vilka ligger bakom och vilka kan motiven vara?

Flashback är ett exempel där man kan se över tid hur moderatorerna systematiskt understödjer sådant. T ex hjälps den som legat bakom identiteter som BORTTAGET att få ständigt nya nic att trolla med medan andra stängs av på ytliga grunder. Trots att denne snabbt avslöjar sig under nya nic som nu BORTTAGET får det fortgå. Flashback svarar med att radera de inlägg där denne själv avslöjar sambandet med åtgärda int. Den som påpekar det drabbas dock a flödningsattacker mot IP numrets anslutna datorer och försök att kapa epostadressen. Det har bland annat hänt en vän till mig upprepat.

Dessutom får sådana som vi känner pinsamt från detta forum dvs BORTTAGET (operera med fler nic. på Flasback t ex) Vilka är deras motiv att använda dessa metoder.


Diskussionen har flera delar och vi kanske skall hålla isär dem. Det intressanta är om man kan se några mönster som leder mot personer eller kretsar

Har ni t ex egna direkta erfarenheter av desinformationsförsök?

Försök hålla diskussionen saklig även om det kan vara svårt. ibalnd för vissa.
Till överst på sidan
Användarens profil Skicka personligt meddelande
knussligRegistreringsdatum: 19 maj 2013
Inlägg: 25

InläggPostat: 2013-06-05 22:22:05    Rubrik: Svara med citat

Intressant diskussion. Det låter ju otrevligt med IP-flooding och försök att kapa email-adressen. Men när det gäller flashback så tror jag inte man kan beskylla alla för att vara medvetna desinformatörer. Det finns nog en hel del foliehattar och galenpannor som på fullaste allvar tror på sina hårresande teorier. Lika konstigt som att det finns folk som tror på CP-teorin enligt mig.

Sedan finns det nog några amatörer/nybörjare, dit jag räknar mig själv, som försöker att luska ut vad som är nonsens och vad som är intressant. Det tar ett bra tag att göra det, och på vägen kör man in i en massa återvändsgränder och sidospår innan man upptäcker att det inte fanns så mycket substans i det. Det kanske kan misstolkas som försök att desinformera, men det handlar mest om nybörjar-vilsenhet.

Det finns nog också de som förvisso tror på att det kan vara ett polisdåd eller liknande, men som av rent politiska skäl (förmodligen för att de också hatar/hatade Palme och tycker det var positivt att han mördades) försöker övertyga folk om att det var den ensamma galningen som var gärningsmannen i syfte att motverka att eventuella "hjältar" åker fast.

Sedan finns det ju förmodligen äkta desinformatörer som vet exakt vad som hände och lägger ner tid och resurser för att förvilla folk. Själv har jag lite svårt att tro att de skulle orka lägga tid att läsa på flashback och bry sig så mkt om privatspanare, som nästan ingen känner till eller lyssnar på.

De desinformatörer som finns försöker nog att påverka mer centrala funktioner, som själva utredningen och vissa betydande personer och auktoriteter.
Till överst på sidan
Användarens profil Skicka personligt meddelande
knussligRegistreringsdatum: 19 maj 2013
Inlägg: 25

InläggPostat: 2013-06-05 22:27:33    Rubrik: Svara med citat

men om man ska diskutera flashback så tror jag som sagt de flesta är tokstollar. den enda jag tycker uppträtt lite mystiskt är BORTTAGET, som aldrig verkar lansera någon egen teori, men som sedan 2005 dykt upp då och då och försökt såga andra människors teorier på ett väldigt elakt och otrevligt sätt. han verkar oftast dyka upp när det diskuteras polisspår.

vad jag förstår så förvarar han CP-teorin, men jag har lite svårt att förstå hur någon som tror på CP-teorin kan vara så angelägen att år efter år försvara den.
Till överst på sidan
Användarens profil Skicka personligt meddelande
BoboslackeRegistreringsdatum: 30 maj 2013
Inlägg: 59

InläggPostat: 2013-06-06 08:40:37    Rubrik: Svara med citat

Tja Flasback är kanske det sista man skall analysera Knusslig. Vi kanske skall börja nysta i andra änden. Från de vi vet vilka de är!

När det gäller Flasback trodde jag i början ungefär som dig men fick lära mig annat. Även några av dem som verkar vara foliehattar uppvisade ett strukturerat och bedrägligt beteende som tillsammans med annat talar om annat. Ta t ex BORTTAGET som gjorde stora ansträngningar för att skaffa sig en fejkidentitet. Hans aktiviteter med angrepp på nätet sammanföll dock med annat som hände i den verkliga världen

BORTTAGET eldar också på bakom kulisserna till olika nic med olika teorier för att trasha men är själv försiktig med rena regelbrott och tillför inget trots tusentals inlägg och vilar när den seriösa diskussionen vilar.

Frågan där är hur Flasback agerar gentemot troll och gentemot seriösa skribenter. Attackerna mot det IP nummer som vad jag förstår min namne tunnlat via enbart för Flasback kan ingen utomstående veta. Det kan bara insiders. Fråga dig också varför Flasbacks moderatorer hjälper multisignaturer att fortsätta. Tänker t ex på BORTTAGET och BORTTAGET samt inte minst BORTTAGET nu aktiv trots många många avstängningar och uppenbara kopplingar.. Sedan har de anrda nic som bara används
för PM.


Det är inte mycket vi vet om dem deras agenda och metodik annat än att det handlar om verklighetens strategier från det SPF som Ove fantiserar kring.

För att börja i rätt ände kanske vi skulle titta på om det finns gemensamma nämnare mellan dem eller om det spretar samt vem det kan gynna.

Tidigt har vi uppenbara missledningar.

Några är...

RAF psåret

PLO spåret som snabbt visar sig felaktigt..

Några vittnens agerande och utsagor från Mordplatsen... Tänker på LJ och SE samt i viss mån Chevamannen och Fauzzi. Dessa väckte faktiskt erfarna polisers intresse men t ex den som riktade misstankar mot AK (som vi nu vet har en fader som var djupt engagerad inom Palmehatarkretsar) och SE. Erfarna utredare som fick ta semester och sedan aldrig återkom i utredningen.

Vissa analyser av det tekniska materialet. Tänker på det vapentekniska som gjorts av nybörjaren Sonny Björk (troligen med personer som Östling och Per N i bakgrunden. Detta uteslöat felaktigt vissa vapen på felaktigt sätt. Sonny har som vi insatta vet agerat mörkläggare och FST säk och ÖB i flera andra fall. DC 3 saken och när det gällde att svenskar i Afganistan dödats av friendly fire.

Stora delar av CP spåret som drevs via media snarare än polisiärt! Med aktörer som bevisat har bakgrund i nom IB.

Sydafrikaspår som lämnades via kända desinformatörer och som planterats via andra. T ex författaren till boken Total onslaught.

Natodokumenten [/u]som sprids av olika källor ( De Winter till Francovich) vid olika tillfällen. Vilket är syftet?

[u]Pkk spåret
som drivs i grunden av BW som kan vara den som var aktiv att söka Gm i högerkretsar och kriminella kretsar nära dessa. Kopplingen till FST säk och WACL är där tydlig. BW blir också själv utpekad och driver ytterligare ett spår mot delar av sina fd medarbetare inom den Sydafrikanska underrättelsetjänstens svans.

Hur bli PKK spåret huvudspåret för Holmer och vilka driver det med honnom (också här är kopplingen till kretsar inom gamla IB tydliga liksom till andra mörkläggningar)

Utredningens ovilja att ta i vissa saker som är centrala. Tänker på utredningen av polisspåren, den konstiga inst'ällningen till de uppgifter som framkom i samband med VG:s död. (Normalt hade man lagt resurser på detta för att kunna bekrädfta eller avskriva men istället kommenterades det stelt och avvisande utan förklaring)

Turerna i Utredningen att inte ta omtag med kompetent personal och intressanta uppgifter. Nuvarande "Palmegrupp" är väl ett bra exempel på detta! Nu när vi börjar se facit av deras arbete?!

Här kanske vi kan börja?
Till överst på sidan
Användarens profil Skicka personligt meddelande
BoboslackeRegistreringsdatum: 30 maj 2013
Inlägg: 59

InläggPostat: 2013-06-06 09:25:27    Rubrik: Svara med citat

Som en parentes kan man lägga till en desinformationen (långt i efterskott) att VG spåret skulle vara planterat av STASI.

Man kan inte se någon som helst koppling vilka vägar detta spår skulle ha planterats. Misstankarna mot VG kom via polisarbete och tips från namngivna personer utan koppling till Stasi. Dessutom kom kopplingen till EAP in via säkerhetschefen på SE:s arbetsplats inte via Stasi. Det gällde alltså en annan person. Långt senare kom uppgifterna om VG:s samröre med EAP och med WACL. Ganska nyligen alltså. Det läcker som ett såll.

Detta är alltså en ganska tydlig desinformation. Uppgiftslämnaren har i andra sammanhang kunnat ange exakt genom vilka han skulle ha agerat för Stasi. Frågan är varför det kommer och vilket syftet är. Att göra sig intressant för Svenskar att anlita som föreläsare....?

Flasback är nu helt i händerna på trollen. Tro inte att du får något vettigt ut av att delta där.
Till överst på sidan
Användarens profil Skicka personligt meddelande
portnoy
Site Admin


Registreringsdatum: 23 oktober 2011
Inlägg: 316

InläggPostat: 2013-06-08 14:13:28    Rubrik: Svara med citat

Jag var nog inte riktigt tydlig i trådstarten.

Att snacka om forumanvändare både här ELLER PÅ ANDRA FORUM, leder ingen vart. Jag vill inte att detta forum skall bli ett anti-flashbackstråden-forum, utan snarare ett mer seriöst än vad OP-forumet på flashback blivit..

Att hålla på att prata om användare gör det inte mer seriöst.

Om fler nick skrivs i denna tråd kommer den låsas med omedelbar verkan.


Ni får mer än gärna diskutera vad ni tycker om olika användare men gör då detta via PM.Vh

MOD

_________________
Hemsida om Palmemordet: http://fbportnoy.webs.com/
Till överst på sidan
Användarens profil Skicka personligt meddelande Besök användarens hemsida
BoboslackeRegistreringsdatum: 30 maj 2013
Inlägg: 59

InläggPostat: 2013-06-08 19:34:46    Rubrik: Svara med citat

Helt klart har du en point Portnoy men jag tror inte de som inte har rent mjöl i påsen vågar sig hit.. Flashback är tummelplats för allehanda konstigheter och tramsigheter och Palmetråden ej förskonad. Även om vi nog flera av oss både anar och vet saker så leder det inte så mycket längre att diskutera det. Det räcker att konstatera att tråden där inte är så seriös som man kunde önska.

Dock anser jag idag att det är av visst intresse att granska varifrån olika i dagens läge uppenbara villospår drivits offentligt. Det är trots allt verksamhet under långt mer än 25 år vi kan analysera. Pkkspåret och CP spåret är de två starka men även andra varianter förekommer. Somliga helt utflippade andra mer listigt planterade. En sådan analys kan ge indikationer om vilka krafter som är inblandade och man kan se likheter med andra desinformationskampanjer och hur de behandlats av kända källor. Tyvärr har de som gör sådant oftast dålig källkontroll och uppgifter om desinformation kan i sig vara desinformation. Är ni med?

Stora delar av desinformationen (t ex den som drivits av själva PU och krafter kring denna) har varit ganska likadan under lång tid. GK:s kritik lämnas utan åtgärder eller lärdomar t ex.

Det vi kunnat se under vägen och allt mer intensivt delvis offentligt och till stor del i den mer eller mindre anonyma debatten på olika forum är ett inslag av försök till smutskastning av personer som företräder vissa uppfattningar snarare än det de framför. Först drabbades förhörsledaren till VG... sedan de som grävde i sk Polisspår men numera är det sådana som Jallai och LGWP som drabbas medan de gamla argumenten att fallet är Polisiärt uppklarat etc mer eller mindre försvunnit.

Kan man se det på annat sätt än att det snarast stärker intresset för deras teorier?
Till överst på sidan
Användarens profil Skicka personligt meddelande
BoboslackeRegistreringsdatum: 30 maj 2013
Inlägg: 59

InläggPostat: 2013-06-08 19:50:19    Rubrik: Svara med citat

Om man granskar det spektrum av desinformationer som förekommit tycker jag man kan se ett antal olka starka stråk.

Ett tydligt stråk är kopplingen till delar av "gamla" IB och militära underrättelsetjänsten där sådana personer förekommer i i fler olika sk spår mycket aktivt. Detta känns igen från fler andra mörkläggningar i andra ärenden.

Ett annat svagare stråk är kopplingar till vissa grupperingar inom Säpo som skall ha dels varit misstänksamma mot OP dels flera källor menar privat övervakade OP.

Åter ett stråk leder mot synnerligen begränsade kretsar med internationella kopplingar via t ex WACL och Kuppförsvarsenheter inom SB eller polis i en något svåröverskådlig soppa..

En svag men ändock koppling finns också till proisraeliska kontakter och verksamheter.
Till överst på sidan
Användarens profil Skicka personligt meddelande
portnoy
Site Admin


Registreringsdatum: 23 oktober 2011
Inlägg: 316

InläggPostat: 2013-06-08 22:50:17    Rubrik: Svara med citat

Absolut, att granska desinformation och dess uppkomst och syfte är helt ok, bara utan en massa nick-droppande tack.


/Mod
_________________
Hemsida om Palmemordet: http://fbportnoy.webs.com/
Till överst på sidan
Användarens profil Skicka personligt meddelande Besök användarens hemsida
BoboslackeRegistreringsdatum: 30 maj 2013
Inlägg: 59

InläggPostat: 2013-06-09 10:49:01    Rubrik: Svara med citat

Första steget att ringa in den systematiska desinformationens källor och därmed tänkbara anstiftare och gärningsmän samt motiv är att se vilka som kan elimineras.

Ensamma gärningsmän och små isolerade extremistiska grupper har inte de kontakter eller medel som krävdes att driva detta då det begav sig. Detta var innan internet...

Sydafrikanska apartheidintressen., Sydamerikanska diktaturer, Tyska terrorister, PKK, PLO, kroatiska extremister, Irakiska underrättelsetjänsten mfl kan inte ligga bakom som organisatörer eftersom man ej kan hitta tillräckliga kanaler att sprida desinformationen som spridits eller tillräcklig insyn i t ex utredningen och politiskt inflytande i Sverige och världen.

(Detta utesluter inte helt att sådana intressen kan ha varit delaktiga som inhyrda hantverkare men det är ändock osannolikt)

KGB och Stasi har av några individer utpekats (påstått avspänningsmotståndare inom KGB) som att ligga bakom men man kan varken se personkopplingar till dem som spridit den påstådda desinformationen eller andra aktiviteter som kan kopplas till gärningen där. När det gäller sådana spår kanske man skall analysera källorna som möjliga desinformatörer.

Intressen knutna till Staten Israels underrättelsetjänst och till delar av USAs antikommunistiska dolda väldskrig (WACL t ex) har både förankring och direkta kanaler till sådana som funnits nära och inuti utredningen och också direkt in i den Svenska politiska världen , som spridit villospår eller påverkat utredningens utseende, men de verkar inte som att det är en direkt aktion isolerat av dessa. En kav flera ontaktvägar skulle dock kunna vara Stay Behindnätverket där nationella delar i flera olika länder verkar ha ägnat sig olika sammhällsomstörtande verksamheter inkluderande mord och våldsdåd.

Dessa intresen kan inte uteslutas.
Till överst på sidan
Användarens profil Skicka personligt meddelande
BoboslackeRegistreringsdatum: 30 maj 2013
Inlägg: 59

InläggPostat: 2013-06-09 11:16:46    Rubrik: Svara med citat

Desinformation från den officiella utredningen.

Ett mönster som är väldigt tydligt och icke överhoppningsbart och som inte är historiskt okänt. (Bordellaffären, Mordet på Kennedy i Dallas etc) är den officiella utredningens agerande. Gemensamt är t exutredningsmässigt schabbel, dålig teknsik utredning och usel vittnesavhörning.

Man har följt upp ologiska och substanslösa spår och med trummor och trumpeter men svepande avvisat andra och uppvisar än idag en häpnadsväckande inaktivitet på andra områden.

Granskningskommissionens kritik på sin tid föranledde inga åtgärder och initiativ från tunga aktörer (som intresserar sig för t ex LGWP:s och Jallais uppgifter) viftas bort utan större åtgärder

Uppgifter som inte haft juridisk tyngd har i mycket stor omfattning spridits via media genom åren. Huvudsakligen har denna handlat om CP och varje år på årsdagen av mordet är det nästan legio att det läcks "nya " sådana uppgifter medan man trots att man Polisiärt sedan Mockfjärdsrevolverns uppfiskande vetat att CP ej kan vara GM eller ens inblandad har man ändå hållit masken i många år kring det.

Med andra ord kan man se att mörkläggningen av mordet är Utredningens outtalade uppdrag och att det uppdraget har en bred förankring både bland höga tjänstemän och inom politiken och delar av media!

Att mordet skall genomlysas och lösas av PU kan alltså numera ses som uteslutet.
Till överst på sidan
Användarens profil Skicka personligt meddelande
BoboslackeRegistreringsdatum: 30 maj 2013
Inlägg: 59

InläggPostat: 2013-06-11 17:54:13    Rubrik: Svara med citat

Nätdesinformation.

Systematisk desinformation på nätet bland anonyma debattörer är ett känsligt kapitel. Hur skall man förhålla sig till det.

Vi vet nog alla att det förekommer i olika fall bland annat med inblandade i olika rättsfall.

Detta är en svår fråga . Man får helt enkelt försöka se spåre efter kända metoder.

Det finns två tydliga metoder.

En defensiv som handlar om att flytta fokus från sak till person på olika sätt. T ex Jallai, LGWP, och de Säpochefer som läckt uppgifter kring t ex AG och Leon samt Barbrogrupperna eller misstankarna mot OP mfl har fått utstå detta.

I sin grundform är det trovärdighetsangrepp typ detta är bara en sur gammal chef eller bara gjort i spekultions eller vinstsyfte syf. LGWP och Jallai har t ex anklagats för att uttala sig för att sälja böcker.

Mer utvecklat försöker man måla svepande konspirationsteorier om att uppgiftslämnarna i själva verket ingår i någon slags mystisk konspiration men luddiga politiska syften eller för att dölja sin egen inblandning. Som regel är metoden svepande och aldrig underbyggd.

Den andra mera offensiva metoden är länge känd i underrättelsesammanhang. Den kallas smutsning!

Smutsning kan innebära att man ger sig in i en debatt och blandar in felaktiga påståenden i annars dokumenterade uppgifter. Syftet är att få debattörer att ta till sig dessa uppgifter och därmed har man smutsat den relevanta uppgiften och därmed skadat trovärdigheten av denna. Utan att nämna exempel som kan avslöja nic eller personer på detta eller andra forum är det svårt att exemplifiera.

För att välja ett påhittat exempel kan man dock t ex säga att en sådan smutsare kan ta en uppgift som vittnesmålet om dekorimamannen och påstå att det är fastslaget att t ex Donald F:s bror var den personen. (I själva verket har denne ingen sådan bror) När källa efterfrågas svävar denne gärna på målet och påstår att denne läst det i någon tråd eller försöker tillmäta en antagonist i debatten uppgiften.

Inte sällan stöds sådana försök av sk supporters som omedelbart utbrister i stöttande inlägg utan att tillföra något i sak. Typ _ja det förklarar allt... Eller mycket intressant uppgift..

Faktiskt har denna metod använt även av den officiella utredningen vilket är anmärkningsvärt.

Donald Forsberg drev olika vägar t ex den sk Förväxlingsteorin (att CP sett fel på Sigge och Palme) som inkluderade ett vittne som ingående beskrev att CP vid Tingströms sommarstuga provskjutit ett vapen som är hämtat från fantasins värld. (En pistol utrustad med en revolverpipa och en hylsfångare). Denna uppgift återkom med ojämna intervall och varje gån den nådde media stöttade Chefen för PU uppgiften med utttalanden om att uppgiften var intressant och skulle bli föremål för deras intresse trots att initierade personer redan visste att den var avförd.

Samma sak har PU för övrigt gjort med flera likannde uppgifter som spridits medialt. Vapen som uppenbart inte kan vara mordvapnet rent teknsikt sett har varit intressanta liksom uppgifter att vapnet lagts av CP i Mormors grav och andra stolligheter.

Till överst på sidan
Användarens profil Skicka personligt meddelande
JG76Registreringsdatum: 05 december 2011
Inlägg: 100

InläggPostat: 2013-06-21 11:36:17    Rubrik: Palmemordet Svara med citat

När det gäller desinformation så är det väl Palmeutredarna man tänker på i första hand . 1994 så hade utredningen kostat en halv miljard och haft som mest 300 poliser aktiva i ärendet , då fick Ölvebro frågan vad "man egentligen vet om mordet " . Svaret var "att en man smög upp bakom paret Palme och sköt 2 skott med en magnumrevolver och sprang iväg ", det var allt . Det är ju inte någon djärv gissning att påstå att en mörkläggning sker ?
Sen så har vi ju utredarnas lögner om deras förklaringar om mystiska walkie-talkie män under mordnatten . Under 90-talet sändes ofta Svt program om mordet av bl.a Bresky och Borgnäs . Utredarna kunde ibland säga att ett vittne sett en knarkspanare som var i tjänst mordnatten , men när Bresky och Borgnäs kontaktade mannen så kunde svaret ofta vara om inte alltid att "det kunde inte varit jag , jag var i en annan del av staden " m.m.
Och så har vi supersnuten Dag Andersson ! Det enda han har gjort hittills är att för en dag återuppstå "tipstelefonen" .
Mycket trovärdig mordutredning....
Till överst på sidan
Användarens profil Skicka personligt meddelande
BoboslackeRegistreringsdatum: 30 maj 2013
Inlägg: 59

InläggPostat: 2013-06-22 10:13:53    Rubrik: Re: Palmemordet Svara med citat

JG76 skrev:
När det gäller desinformation så är det väl Palmeutredarna man tänker på i första hand . 1994 så hade utredningen kostat en halv miljard och haft som mest 300 poliser aktiva i ärendet , då fick Ölvebro frågan vad "man egentligen vet om mordet " . Svaret var "att en man smög upp bakom paret Palme och sköt 2 skott med en magnumrevolver och sprang iväg ", det var allt . Det är ju inte någon djärv gissning att påstå att en mörkläggning sker ?
Sen så har vi ju utredarnas lögner om deras förklaringar om mystiska walkie-talkie män under mordnatten . Under 90-talet sändes ofta Svt program om mordet av bl.a Bresky och Borgnäs . Utredarna kunde ibland säga att ett vittne sett en knarkspanare som var i tjänst mordnatten , men när Bresky och Borgnäs kontaktade mannen så kunde svaret ofta vara om inte alltid att "det kunde inte varit jag , jag var i en annan del av staden " m.m.
Och så har vi supersnuten Dag Andersson ! Det enda han har gjort hittills är att för en dag återuppstå "tipstelefonen" .
Mycket trovärdig mordutredning....


Jo men man måste se att utredningen varit styrd från första dagen både av interna och externa krafter samt av politiska krafter. Dessutom har utredningen i 20 år och mer mest varit en Passiv mörkläggning/desinformation som ju fungerat. Slutsatsen av det är att tredje part skyddas på uppdrag så som skett i flera andra affärer.

Desinformationen har i hög grad drivits av externa krafter med vissa internationella kopplingar med PU som passiva följare. På senare år har det ändrat karaktär från uppgifter om påstådda spår till angrepp på de som driver vissa spår (Jallai/Borgnäs/ mfl) där angriparna inte har några egentliga egna spår utan ägnar sig åt angrepp på budbärarna samt ständiga försök att smutsa uppgifter genom att blanda in sakfel. Särskilt tydligt är det på Flashback där det inte är svårt att se hur samma personer relativt fritt kan agera med olika nic anonymt med en vid detta laget ganska tydlig agenda.

Liksom med den tidiga desinformationen PKK, Sydafrika, CP kan man se ett mönster där kretsar kring sådana som kan vara inblandade just i landsförrädarspåren varit aktiva öppet ,bakom kulisserna och anonymt.

Därmed kan vi vara ganska säkra på att det är där svaret finns liksom de sammansvurna.
Till överst på sidan
Användarens profil Skicka personligt meddelande
Visa inlägg nyare än:   
Skapa nytt ämne   Det här ämnet är låst så du kan varken svara på eller ändra det.    Forumindex -> Palmemordet -diskussioner Alla tider är GMT + 1 timme (svensk normaltid)
Gå till sida 1, 2, 3, 4, 5, 6  Nästa
Sida 1 av 6

 
Hoppa till:  
Du kan inte skapa nya inlägg i det här forumet
Du kan inte svara på inlägg i det här forumet
Du kan inte ändra dina inlägg i det här forumet
Du kan inte ta bort dina inlägg i det här forumet
Du kan inte rösta i det här forumet


Skapa forum | Supportforum | Användarvillkor | Integritetspolicy | Cookiehantering | Kontakta oss |

smartDark Style by Smartor
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
 
Sidan tog 0.07 sekunder att ladda.