Palmemordet Palmemordet
Frågor, svar och ändlösa spekulationer
 
Vanliga frågor :: Sök :: Medlemslista :: Användargrupper :: Bli medlem
Profil :: Logga in för att läsa dina meddelanden :: Logga in


En verklig konspirationsteori
Gå till sida 1, 2  Nästa
 
Skapa nytt ämne   Det här ämnet är låst så du kan varken svara på eller ändra det.    Forumindex -> Palmemordet -diskussioner
Föregående ämne :: Nästa ämne  
Författare Meddelande
Lars-Erik SvahnRegistreringsdatum: 13 november 2011
Inlägg: 33

InläggPostat: 2011-11-13 15:58:26    Rubrik: En verklig konspirationsteori Svara med citat

Kvällen när Olof Palme mördades passerade Halleys komet mycket nära en stjärna som i arabisk astrologi kallades för ”mördarens lycka”, sad-al-dabih. Det är ovanligt att någon annan himlakropp än månen passerar nära denna stjärna och mycket ovanligt att det är så nära som denna gång. Denna astronomiska händelse har varit möjlig att förutse i många årtionden och det är därför möjligt att fredagen den 28 februari 1986 valdes för mordet just på grund av detta. En normal dag i Olof Palmes liv saknades inte tillfällen för bakhåll, tex när han promenerade hem till Västerlånggatan från Rosenbad och fredagskvällar var han dessutom oftast utan livvakter.

Det har framkommit många uppgifter om personer som talat om Olof Palmes nära förestående död:

- Veckan innan mordet lämnades ett brev med texten ”Olof Palme död!” till regeringskansliet vid Rosenbad, av Anders Larsson, medlem i den högerextrema organisationen ”Demokratisk Allians”, förkortat DA.

- Föreningen Evantes Guardia Societas hade närradiosändningar dagen för mordet, med en historisk frågesport där man efterfrågade namnet på en svensk regeringschef, vilken inte var Gustav III. Därefter spelade man upp ett teaterstycke vilket tycktes handla om förberedelserna inför mordet på Gustav III.

- Det andra numret av tidskriften ”Kulturnytt” utgavs på morddagen, med en artikel om ”lelle Olle” som hade utnämnt sig själv till rikskansler och som skulle vara försiktig så att han inte blev skjuten.

Dessa uppgifter talar också för att tiden för mordet var bestämt i förväg.

Samma personer bildade tre företag före och efter mordet vilkas namn tycks innehålla information om mordet. I februari 1984 bildades Venerdi, vilket betyder fredag på italienska. I december 1985 bildades Charon, vilket är den latinska formen för Karon, färjkarlen som ror de dödas själar över floden Styx till dödsriket enligt grekisk mytologi. Efter mordet, i juni 1986, bildades det tredje företaget Chantal. Om man sätter A=1, B=2 osv så blir bokstavsvärdenas summor i CHARON och CHANTAL desamma, nämligen 59. En månad innan mordet fyllde Olof Palme 59 år. Bokstäverna ”Ch” i Charon och Chantal uttalas ”see age” på engelska. Företagen hade lokaler på Birger Jarlsgatan 6b i Stockholm[7] och när jag 1987 studerade namnskylten utanför porten kom en person ut därifrån och kallade mig för spion, en person som jag hade sett tidigare och som jag visste var med i Demokratisk Allians.

Hyresgäster på Birger Jarlsgatan 6b var enligt skylten bland andra:

Friheten i Sverige
Näringslivets Fond
Bokförlaget Timbro
Bokförlaget Ratio
Jordec Ekonomikonsult AB
Chantal - Charon - Venerdi (skrivet just så, som någon sorts rebus, underst på skylten)

De sk Ramadakonferenserna, 1975 - 1985 på hotel Ramada utanför Jönköping, samlade årligen högerextrema deltagare. En av deltagarna på den allra första konferensen var densamme Anders Larsson som ovan. Deltagare var också advokat Lennart Hane, som var med i EAP, en organisation som bedrev en hänsynslös förföljelsekampanj mot Olof Palme. På några av konferenserna har också poliser från Norrmalmspolisen deltagit. Katarina Runske, som var avlönad av Näringslivets fond för att sköta kansliet åt Friheten i Sverige fanns med på deltagarlistor från Ramadakonferenserna.

Sture Eskilsson, huvudman på Näringslivets fond och ansedd som strategen bakom högersvängningen i svensk politik, var styrelseledamot i Friheten i Sverige. Näringslivets Fond bildade bokförlagen Timbro och Ratio 1978. På 90-talet var Odd Eiken vd på Timbro AB och statssekreterare på utbildningsdepartementet under Carl Bildts regering 1991–1994. Hans fru Ingrid Eiken är statssekreterare hos Lena Adelsohn Liljeroth (m) på kulturdepartementet sedan den 21 december 2006. 1986 hette hans fru Ingrid Klering och var Mårten Palmes fästmö[8].
Uppgifter i denna text sändes till kulturdepartementet och registrerades där den 5 november 2011. Den 10 november meddelade kulturdepartementet att Ingrid Eiken ska sluta som statssekreterare. Hon kommer att bli kvar till februari 2012 när hon tillsätter posten som vd för Mäklarförbundet, men kommer inte att delta i handläggningen av ärenden[9].

Jordec Ekonomikonsult, som också hade lokaler på Birjer Jarlsgatan 6b, bildades 1969 och finns omnämnt som täckmantel för underrättelseverksamhet i Peter Bratts bok ”IB och hotet mot vår säkerhet”. IB bildades på 60-talet som en sammanslagning av försvarsstabens underrättelseorganisation T-kontoret och socialdemokraternas Collector, vilken samman­ställde information om förmodade kommunister i facket. Birger Elmér blev tillsatt som IB-chef och Jan Rydström, som arbetat inom underrättelsetjänsten sedan kriget, bland annat inom det tyskvänliga sektion B tillsammans med Erik Dahmén, blev inofficiell ”finansminister” för IB samt officiellt byrådirektör på Östekonomiska byrån[3,4].

Erik Dahmén var 1986 professor på Handelshögskolan i Stockholm, huvudman för Näringslivets fond, vice ordförande i Ratios vetenskapliga råd, styrelseledamot i SEB och familjen Wallenbergs privata ekonomiska rådgivare. Gustaf Petrén, som bildade Medborgarrättsrörelsen och som 1986 var justitiekansler, bedrev tillsammans med Jan Rydström pronazistisk verksamhet på Lunds universitet under 2:a världskriget[6]. 1987 gick Friheten i Sverige samman med Medborgarrättsrörelsen.

I början av 70-talet började IB-samarbetet att knaka i fogarna. Håkan Isacsson, värvad av Bo Anstrin, i sin tur värvad av Jan Rydström, gick till journalisterna Jan Guillou och Peter Bratt på vänstertidskriften FIB/kulturfront och började berätta om IB och dess olagliga spioneri på svenska medborgare[3,4]. Något år efter avslöjandena om IB upplöstes organisationen, men naturligtvis inte de omfattande kontaktnät som utvecklats[1].

Några gånger om året brukade Olof Palme gå på bio och då oftast på fredagskvällar när han var ledig hela helgen. Vid 15-tiden fredagen den 28 februari 1986 berättade Olof Palme för Ingvar Ygberg och John Wahlbärj, efter ett möte på Rosenbad, att han kanske skulle gå på bio på kvällen. Även Lisbeth Palme nämnde det på sin arbetsplats. Vid 17-tiden diskuterade Lisbeth Palme i telefon med Ingrid Klering, sonens fästmö, ett besök på biografen Grand. Olof Palme fick höra om planerna vid hemkomsten runt 18.30 och när han talade med sin son Mårten i telefon hade denne redan köpt biljetter till Grand. Vid 20-tiden bestämde sig makarna Palme att gå på samma föreställning som Mårten och hans fästmö och klockan 20.55 träffades de fyra utanför biografen. Makarna Palme hade inte beställt biljetter men kassören Göran Fredricius gav dem biljetter som hade beställts av en direktör på Sandrews, på bänkrad 8 nära gången i mitten[2]. Det var ungefär trehundra besökare på föreställningen och snett bakom Olof och Lisbeth hade Björn Rosengren och hans dåvarande fru Agneta fått platser.

En tid efter mordet på Olof Palme köpte Ingrid Klering en målning av konstnären Ocki Andersson avsedd som födelsedagspresent till Mårten Palme. Bilden var något abstrakt men påminde starkt om en man som låg på marken sedd genom ett kikarsikte. Tavlan lämnades senare tillbaka till konstnären med motiveringen att Mårten Palme hade fått ”dåliga vibrationer” av den.

Östekonomiska Byrån, ÖEB, hade lokaler på Drakens gränd 1 i Gamla Stan och 1987 kunde man läsa på namnskylten i trappuppgången att såväl Jan Rydström som en av professor Dahméns söner höll till där. Längst ned på namntavlan brukade det också stå korta kryptiska meningar som:

ERBEN KLEMALJ
LEG MARKEN LEJD
LEKAR MED NEGLJ

alltid skrivna med ett begränsat antal bokstäver delvis lånade från namnen:

ÖSTEkoNOmiska BYRÅN
JAN RYDström

De små bokstäverna saknades på namntavlan. Antagligen var det Jan Rydström själv som roade sig på detta sätt och själva budskapet finns nog i de saknade bokstäverna. Från 1988 förändrades inte de kryptiska meningarna mer. Enligt Peter Bratt hade Jan Rydström blivit ”gaggig” och intagen på en psykiatrisk klinik detta år. När Jan Rydström en tid därefter avled skrev vänner en nekrolog i Svenska Dagbladet där han kallades för ”den oerhörde”. Några som kände Rydström utan att räkna sig som vänner ansåg att Rydström hade en bisarr personlighet och han utan någon som helst kontroll utifrån använde IB:s ekonomiska medel för privat bruk[3].

Olof Palme var en begåvad ung man från överklassen, hans far och farfar hade varit betydelsefulla personer inom näringslivet, när han via sitt arbete som utredare inom den militära underrättelsetjänsten fick kontakt med Tage Erlander. Erlander blev imponerad och knöt honom till sig som sin personlige sekreterare. Egentligen var det Olof Palmes kollega, socialdemokraten Birger Elmér, som Erlander ville ha som sekreterare, men Elmér kunde inte utan föreslog istället Olof Palme[5]. När det framkom att Olof Palme var lojal mot såväl Tage Erlander som socialdemokratin, var det många som blev besvikna och tyckte att Olof Palme var en klassförrädare.

Det finns många som kan vittna om det besinningslösa hat mot Olof Palme som vissa hade. När han deltog i torgmöten brukade medlemmar från EAP stå skrika att han var en mördare och en knarklangare. I början av sjuttiotalet på Eklundska krogen i Gamla Stan satt Olof Palme vid ett bord och pratade med en man på tyska. En ung sommarvikarie skulle servera sällskapet sallad men råkade av nervositet tappa skålen med sallad på statsministern. Servitrisen blev förskräckt och försökte torka bort salladen från hans byxor men Olof Palme höll stilen och sa: ”Det gör ingenting”. En man och en kvinna vid ett bord i närheten började att skrika: ”Serva inte det där svinet Olof Palme!” De fortsatte att skrika hysteriskt utan att någon sa till dem, men Olof Palme själv verkade inte ens märka deras existens utan försökte bara trösta den bedrövade servitrisen.

Vi som levde när Olof Palme var statsminister upplevde att många avskydde Olof Palme. Även om få trodde att han skulle bli mördad var det heller inte så många som egentligen var förvånade när den första chocken gått över. Men att nazister eller före detta nazister har tillåtits att härja fritt i näringslivsorganisationer och underrättelsetjänster, och som det tycks kunnat planera ett mord på en statsminister utan att någon ingripit, det är något som alla svenskar borde begrunda. Detsamma gäller också det faktum att Sveriges justitiekansler under denna tid, Olof Petrén, hade varit aktiv nazist under 2:a världskriget[6] utan att detta kom fram eller diskuterades i svenska massmedia.

Referenser

[1] De grå brödraskapet, Sanningskommissionen om IB
http://www.regeringen.se/sb/d/108/a/449

[2] SOU 1999:8, Granskningskommissionen om mordet på Olof Palme
http://www.regeringen.se/sb/d/108/a/1244

[3] FIB/kulturfront
http://fib.se/fib_1/IB/index2.html

[4] IB och hotet mot vår säkerhet, Peter Bratt, Gidlund, Stockholm 1973

[5] Vem är Olof Palme? Bertil Östergren, Timbro, Stockholm 1984

[6] De intellektuellas förräderi, Sverker Oredsson
http://www3.lu.se/info/lum/LUM_06_96/LUM6_03_lundanazism.html

[7] Aktiebolagsregistret
https://snr4.bolagsverket.se/snrgate/startIn.do

[8] Wikipedia
http://sv.wikipedia.org/wiki/Ingrid_Eiken

[9] Kulturdepartementet
http://www.sweden.gov.se/sb/d/14094/a/179962
_________________
http://iesho.blogspot.se
Till överst på sidan
Användarens profil Skicka personligt meddelande Besök användarens hemsida
CHRegistreringsdatum: 24 oktober 2011
Inlägg: 119

InläggPostat: 2011-11-16 22:03:50    Rubrik: Svara med citat

Intressant. Vem tror du höll i vapnet?
Till överst på sidan
Användarens profil Skicka personligt meddelande
Lars-Erik SvahnRegistreringsdatum: 13 november 2011
Inlägg: 33

InläggPostat: 2011-11-17 14:48:26    Rubrik: Svara med citat

Jag vet inte namnet på den som sköt.

Teori:
Personer inom IB, som hade kontakter med FST, SAP och näringsliv, beslöt att mörda Olof Palme fredagen den 28 februari 1986 när Halleys komet okulerade Dabih. (Se modus operandi).

Motiv:
Olof Palme hade blivit socialdemokrat i stället för agent inom socialdemokratin. Symboliskt markerade mordet den nya tid som skulle komma: i januari uttalade sig Olof Palme om reklamteve, att den skulle få införas över hans döda kropp.

Modus operandi:
Symbolvärdet användes i initieringsriter före och efter mordet. Rebus-gåtor konstruerades med hjälp av arabisk astrologi och grekisk mytologi.

Enligt svensk lag kan ingen åtalas för medhjälp till mord om det inte finns misstänkta huvudmän. En mängd villospår gör det svårt att urskilja huvudmän.

Tillvägagångssätt:
Christer Pettersson agerade hare medan skytten använde gevär från korsningen Sveavägen – Adof Fredriks kyrkogata. Kvinna där hörde en mycket skarp knall alldeles utanför sitt fönster på 4:e våningen. Utgångshålet var stort och fyrkantigt medan de två kulor som hittades var relativt oskadade.
_________________
http://iesho.blogspot.se


Senast ändrad av Lars-Erik Svahn den 2011-11-18 16:27:49, ändrad totalt 1 gång
Till överst på sidan
Användarens profil Skicka personligt meddelande Besök användarens hemsida
DurgedurgRegistreringsdatum: 02 november 2011
Inlägg: 67
Ort: Boden

InläggPostat: 2011-11-17 17:15:47    Rubrik: Svara med citat

Lars-Erik Svahn skrev:
Jag vet inte namnet på den som skjöt.


Men det vet JAG Very Happy
Till överst på sidan
Användarens profil Skicka personligt meddelande Skicka e-post
NatteknikRegistreringsdatum: 06 november 2011
Inlägg: 4

InläggPostat: 2011-11-17 17:45:15    Rubrik: Svara med citat

Lars-Erik Svahn skrev:
Kvinna där hörde en mycket skarp knall alldeles utanför sitt fönster på 4:e våningen.


Vart hittar du dessa uppgifter ?
Till överst på sidan
Användarens profil Skicka personligt meddelande
Lars-Erik SvahnRegistreringsdatum: 13 november 2011
Inlägg: 33

InläggPostat: 2011-11-17 19:19:20    Rubrik: Svara med citat

Det är tidningsuppgifter från dagarna efter mordet.
1988 och 1990 gav jag ut Grobladet där jag sammanställt informationer om mordet. Det har gått många år och många datorhaverier sedan dess, men jag har ett nummer av Grobladet kvar och där finns den uppgiften. Kvinnan ifråga hade tom sett när makarna Palme korsade Sveavägen vid Adolf Fredriks gata (förståss utan att veta vilka det var). Några minuter senare hörde hon två kraftiga smällar, tittade ut och såg en man ligga på marken borta vid Tunnelgatan.

Även andra uppfattade konstigheter i denna fastighet. Återkommer till detta.

Det lär finnas en pdf-fil på internet med Grobladet 1 90. Är det någon som vet hur man hittar den?

Mvh Lars-Erik Svahn
_________________
http://iesho.blogspot.se
Till överst på sidan
Användarens profil Skicka personligt meddelande Besök användarens hemsida
OilersFanRegistreringsdatum: 24 oktober 2011
Inlägg: 45
Ort: Lund

InläggPostat: 2011-11-17 19:42:06    Rubrik: Svara med citat

Lars-Erik Svahn skrev:
Det är tidningsuppgifter från dagarna efter mordet.
1988 och 1990 gav jag ut Grobladet där jag sammanställt informationer om mordet. Det har gått många år och många datorhaverier sedan dess, men jag har ett nummer av Grobladet kvar och där finns den uppgiften. Kvinnan ifråga hade tom sett när makarna Palme korsade Sveavägen vid Adolf Fredriks gata (förståss utan att veta vilka det var). Några minuter senare hörde hon två kraftiga smällar, tittade ut och såg en man ligga på marken borta vid Tunnelgatan.

Även andra uppfattade konstigheter i denna fastighet. Återkommer till detta.

Det lär finnas en pdf-fil på internet med Grobladet 1 90. Är det någon som vet hur man hittar den?

Mvh Lars-Erik Svahn


Är det Kerstin Nordström du menar?
Till överst på sidan
Användarens profil Skicka personligt meddelande
portnoy
Site Admin


Registreringsdatum: 23 oktober 2011
Inlägg: 316

InläggPostat: 2011-11-17 23:08:46    Rubrik: Svara med citat

Durgedurg skrev:
Lars-Erik Svahn skrev:
Jag vet inte namnet på den som skjöt.


Men det vet JAG Very Happy


Varför tvivlar jag?
_________________
Hemsida om Palmemordet: http://fbportnoy.webs.com/
Till överst på sidan
Användarens profil Skicka personligt meddelande Besök användarens hemsida
Lars-Erik SvahnRegistreringsdatum: 13 november 2011
Inlägg: 33

InläggPostat: 2011-11-18 07:12:34    Rubrik: Svara med citat

Ja, jag tror att hon hette Kerstin Nordström.

Mvh Lars-Erik Svahn
_________________
http://iesho.blogspot.se
Till överst på sidan
Användarens profil Skicka personligt meddelande Besök användarens hemsida
OilersFanRegistreringsdatum: 24 oktober 2011
Inlägg: 45
Ort: Lund

InläggPostat: 2011-11-18 07:22:58    Rubrik: Svara med citat

Lars-Erik Svahn skrev:
Ja, jag tror att hon hette Kerstin Nordström.

Mvh Lars-Erik Svahn


Då utelämnar du en hel del viktiga uppgifter. Frågan är i så fall varför, och i vilket syfte?
Till överst på sidan
Användarens profil Skicka personligt meddelande
Lars-Erik SvahnRegistreringsdatum: 13 november 2011
Inlägg: 33

InläggPostat: 2011-11-18 07:30:31    Rubrik: Svara med citat

Nej, jag utelämnar inte några uppgifter från henne. Men jag är intresserad av de informationer du syftar på.
_________________
http://iesho.blogspot.se
Till överst på sidan
Användarens profil Skicka personligt meddelande Besök användarens hemsida
OilersFanRegistreringsdatum: 24 oktober 2011
Inlägg: 45
Ort: Lund

InläggPostat: 2011-11-18 19:58:11    Rubrik: Svara med citat

Lars-Erik Svahn skrev:
Nej, jag utelämnar inte några uppgifter från henne. Men jag är intresserad av de informationer du syftar på.


Då föreslår jag att du läser igenom de förhör som finns med damen ifråga, då kanske det hela klarnar för dig. Det stämmer nämligen inte särskilt bra överens med det som du har återgivet ovan.

Oseriösa personer som dribblar, lägger till och drar ifrån efter eget behag fångas in direkt...
Till överst på sidan
Användarens profil Skicka personligt meddelande
NatteknikRegistreringsdatum: 06 november 2011
Inlägg: 4

InläggPostat: 2011-11-18 20:06:08    Rubrik: Svara med citat

OilersFan skrev:
Lars-Erik Svahn skrev:
Nej, jag utelämnar inte några uppgifter från henne. Men jag är intresserad av de informationer du syftar på.


Då föreslår jag att du läser igenom de förhör som finns med damen ifråga, då kanske det hela klarnar för dig. Det stämmer nämligen inte särskilt bra överens med det som du har återgivet ovan.

Oseriösa personer som dribblar, lägger till och drar ifrån efter eget behag fångas in direkt...


Och förhörsprotokoll här...
http://www.itdemokrati.nu/page36c.html
Till överst på sidan
Användarens profil Skicka personligt meddelande
CHRegistreringsdatum: 24 oktober 2011
Inlägg: 119

InläggPostat: 2011-11-18 22:41:10    Rubrik: Svara med citat

Det var inte en viss Miro Baresic som skötte snipern då? Wink
Till överst på sidan
Användarens profil Skicka personligt meddelande
portnoy
Site Admin


Registreringsdatum: 23 oktober 2011
Inlägg: 316

InläggPostat: 2011-11-19 01:28:13    Rubrik: Svara med citat

Denna tråd ligger ganska risigt till, rent allmänt sett. Detta forum är ej till för tramsteorier...


/admin
_________________
Hemsida om Palmemordet: http://fbportnoy.webs.com/
Till överst på sidan
Användarens profil Skicka personligt meddelande Besök användarens hemsida
Visa inlägg nyare än:   
Skapa nytt ämne   Det här ämnet är låst så du kan varken svara på eller ändra det.    Forumindex -> Palmemordet -diskussioner Alla tider är GMT + 1 timme (svensk normaltid)
Gå till sida 1, 2  Nästa
Sida 1 av 2

 
Hoppa till:  
Du kan inte skapa nya inlägg i det här forumet
Du kan inte svara på inlägg i det här forumet
Du kan inte ändra dina inlägg i det här forumet
Du kan inte ta bort dina inlägg i det här forumet
Du kan inte rösta i det här forumet


Skapa forum | Supportforum | Användarvillkor | Integritetspolicy | Cookiehantering | Kontakta oss |

smartDark Style by Smartor
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
 
Sidan tog 0.19 sekunder att ladda.